Dyka, AlonaPodobiy, Olena2024-11-202022Dyka, A. Micronutrient composition of alfalfa extract / A. Dyka, O. Podobii // Student in Bucovina : proceedings of the International conference for students, 10 November 2022, Suceava. – Romania : Stefan cel Mare University of Suceava, 2022. – Pp. 26.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45849Alfalfa extract is a promising ingredient in various industries. It contains flavonoids, proteins, amino acids, chlorophyll, coumarins, polysaccharides. It exhibits mild antiseptic and antioxidant effects, has an anti-inflammatory effect and a high iron content, strengthens capillary walls. Therefore, it is widely used in the pharmaceutical, cosmetic and food industries.Екстракт люцерни є перспективним інгредієнтом у різних галузях промисловості. Він містить флавоноїди, білки, амінокислоти, хлорофіл, кумарини полісахариди. Виявляє м'яку антисептичну та антиоксидантну дію, має протизапальну дію та високий вміст заліза, зміцнює стінки капілярів. Тому широко використовується у фармацевтичній, косметичній та харчовій промисловості.enalfalfa extracttoxic elementsmass spectrometryM. Sativadietary supplementекстракт люцернитоксичні елементимас-спектрометріядієтична добавкакафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівMicronutrient composition of alfalfa extractThesishttps://orcid.org/0000-0002-2540-6811