Сандул, Олена ОлександрівнаШтефан, Євгеній ВасильовичТеличкун, Юлія СтаніславівнаТеличкун, Володимир Іванович2013-11-292013-11-292000Розроблення методики дослідження контактної взаємодії «продукт – екструдер» в процесах пресування тіста / О. О. Сандул, Є. В. Штефан, Ю. С. Теличкун, В. І. Теличкун // Проблеми та перспективи створення і впровадження нових ресурсо- та енергоощадних технологій, обладнання в галузях харчової і переробної промисловості : матеріали Шостої Міжнародної науково-технічної конференції. – Київ : УДУХТ, 2000. – С. 64–65.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11678Досліджена взаємодія пари «продукт – екструдер» і запропонований алгоритм урахування сил тертя при русі тіста в екструдері. Процес екструдування проаналізований з використанням проекційно-сіткових методів. Визначено вплив різних умов поверхневої взаємодії на кінетику процесу екструзії. Розроблена методика визначення коефіцієнтів тертя. The interaction of "product – extruder" pair was investigated and an algorithm of accounting friction forces when the dough is moving in an extruder was proposed. Extrusion process was analyzed using a projection-grid methods. The influence of various conditions of the surface interaction on the kinetics of the extrusion process was determined. The method of friction coefficients determination has been developed.otherекструзіясила тертяпроекційно-сіткові методиextrusionfriction forcesprojection-grid methodsкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвРозроблення методики дослідження контактної взаємодії «продукт – екструдер» в процесах пресування тістаOther