Енергетичне газоподібне біопаливо (Патент на корисну модель № 33300) - Яковець, Іван Іванович; Демчак, Іван Микитович; Сосницький, Віталій Володимирович; Українець, Анатолій Іванович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Кошель, Михайло Іванович; Каранов, Юрій Анатолійович; Чабан, Надія Борисівна; Федірко, Петро Леонідович; Тарановський, Григорій Васильович (My University, 2008)
Корисна модель відноситься до біотехнології і може бути використана в переробній промисловості для одержання біопалива із відходів рослинницької та тваринницької сировини, а також на спиртових заводах при виробництві етилового спирту. Технічний результат корисної моделі – одержання екологічно безпечного газоподібного біопалива за рахунок підвищеного вмісту діоксиду вуглецю. An useful model behaves to the biotechnology and can be used in processing industry for the receipt of biopropellant from wastes of vegetable and animal origin, and also on spirit plants at the production of ethyl spirit. A technical result of useful model is a receipt ecologically of safe gaseous biopropellant due to the increase of maintenance of dioxide of carbon.
Keywords: енергетичне біопаливо; теплотворна здатність; післяспиртова барда; power biopropellant; heating value; distillers spent grains; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства