Дорожинська, Оксана СергіївнаБусько, Анастасія ОлександрівнаКохан, Олена Олександрівна2023-06-062023-06-062022Дорожинська, О. С. Аналіз ізотерм сорбції зразків помадних цукерок з різним вуглеводним складом / О. С. Дорожинська, А. О. Бусько, О. О. Кохан // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень-травень, 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – C. 89https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40741У дані роботі представлено опис явища адсорбції помадних цукерок виготовлених на основі сахарози( контроль) та комбінації цукрів лактози і фруктози за допомогою рівняння Фрейндліха. Згідно аналізу емпіричних констант даного рівняння зразок на основі лактози і фруктози має більш неоднорідну поверхню порівняно із контрольним зразком, що сприятиме підвищенню адсорбційних властивостей цього зразка та частковому сповільненню процесу черствіння при зберіганні цукерок. This paper presents a description of the phenomenon of adsorption of fudge candies made on the basis of sucrose (control) and a combination of lactose and fructose sugars using the Freundlich equation. According to the analysis of the empirical constants of this equation, the sample based on lactose and fructose has a more heterogeneous surface compared to the control sample, which will help increase the adsorption properties of this sample and partially slow down the aging process during storage of sweetsotherпомадні цукеркилактозафруктозаадсорбціячерствінняfondant sweetslactosefructoseadsorptiondrying upкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівАналіз ізотерм сорбції зразків помадних цукерок з різним вуглеводним складомThesis