Фантазійний напрямок в кулінарії - Нікорич, Ілона Ігорівна; Матюшенко, Раїса Василівна (My University, 2015)
Кухня ф'южн (від англ. Fusion - злиття, об'єднання) - це фантазійний, творчий напрямок в кулінарії, в якому змішуються технології і продукти географічно віддалених національних кухонь. Цей стиль особливо модний в останні кілька десятиліть, але назвати його новим було б помилкою, адже вся історія кулінарії - це поступове змішання і взаємопроникнення культур. Fusion cuisine (from Eng. Fusion - merger, merger) - a fantasy, creative cuisine in the direction in which the mix of technology and products geographically distant national cuisines. This style is especially fashionable in recent decades, but to call it new would be a mistake, because the whole history of cooking - a gradual blending and interpenetration of cultures.
Keywords: фантазійний напрямок; кулінарія; кухня ф'южн; fantasy direction; cooking; fusion cuisine; кафедра готельно-ресторанної справи