Радзієвська, Ірина Гіронтіївна2014-11-072014-11-072014Радзієвська, І. Г. Технологія та застосування горіхової олії вітчизняного виробництва / І. Г. Радзієвська // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 319.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18073Горіх волоський Juglans regia є пріоритетною культурою сучасного садівництва України. На частку України припадає 22,5% валових зборів горіхів в Європі, частка експорту у вітчизняному виробництві досягла 30%. Однак споживання горіхів в Україні є недостатнім: 12-31 % від загальновизнаного стандарту 3,6 кг на людину в рік. Сортові рослини відрізняються високою врожайністю - 122 кг з дерева, значним вмістом ядра - 53-47,1%, масою плоду - 17,6-10,8 г, легкістю виділення ядра з шкаралупи і стійкістю до ураження плодів і листя хворобами. Walnut Juglans regia is a priority of modern culture Horticulture Ukraine. The share of Ukraine accounted for 22.5% of total fees nuts Europe, the share of exports in domestic production reached 30%. however consumption of nuts in Ukraine is not sufficient: 12-31% of the universally Standard 3.6 kg per person per year. Plant varieties are characterized by high yields - 122 kg per tree, a high content of core - 53-47,1% fetal weight - 17,6-10,8 g, ease of isolation kernel from the shell and resistance to defeat fruits and leaf diseases.otherхолодне пресуваннягоріхова оліяволоський горіхwalnutscold pressingpeanut oilкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівТехнологія та застосування горіхової олії вітчизняного виробництваOther