Роль інтелектуальної власності у забезпеченні обороноздатності держави - Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович (My University, 2021)
Розглянуто: дії по забезпеченню обороноздатності держави в умовах агресивної тривалої війни Російської Федерації проти України; підвищення ефективність взаємодії оборонного відомства з іншими міністерствами та підприємствами оборонно-промислового комплексу та співробітництво з Північноатлантичним альянсом; походження терміну «обороноздатність держави»; обґрунтування корисності та впливу сфери інтелектуальної власності в напряму становлення інноваційного середовища в оборонно-промисловому комплексі України; появу новітнього озброєння та військової техніки під впливом впровадження майнових прав інтелектуальної власності, на прикладі розвитку високоточної зброї.
Keywords: обороноздатність держави; оборонно-промисловий комплекс; стратегія національної безпеки; сфера інтелектуальної власності та її вплив; високоточна зброя