Михалевич, I. A.Теличкун, Володимир ІвановичЧерненко, НаталіяДесик, Микола Григорович2014-10-202014-10-202013Аналіз витрат теплоти пекарною камерою хлібопекарської печі / I. A. Михалевич, Н. В. Черненко, В. І. Теличкун, М. Г. Десик // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 79 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2013 р. – К.: НУХТ, 2013. – Ч. 2. – С. 83-84.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17430Розподіл витрат теплоти пічним агрегатом дає змогу проаналізувати ефективність роботи хлібопекарської печі, для подальшого напрямку її модернізації. За результатами аналізу втрати теплоти з парою перевищують корисні витрати теплоти більше ніж вдвiчi i є основними втратами тепла пічним агрегатом. На підприємствах хлібопекарської промисловості ця теплота не використовується як джерело вторинного енергоресурсу. Великі втрати теплоти через робочі вікна пекарної камери вимагають відповідних конструктивних заходів по використанню їх як джерело вторинних енергоресурсів. The allocation of costs of heat furnace unit allows us to analyze the efficiency of the baking oven for further direction of its modernization. According to the analysis of heat loss with a pair of utility costs exceed the heat more than twice and are the main heat loss furnace unit. At bakeries this heat is not used as a source of secondary energy source. Large heat loss through the working window of the baking chamber require appropriate structural measures to use them as a source of secondary energy resources.хлібопекарна пічвитрати теплотипекарна камераbaking ovencosts of heatbaking chamberкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвАналіз витрат теплоти пекарною камерою хлібопекарської печі