Віброекстрактор періодичної дії (Патент на корисну модель № 143983) - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Чорний, Валентин Миколайович (Патент на корисну модель № 143983 UA, МПК B01D 11/02 (2006.01) Віброекстрактор періодичної дії з жорстким контейнером / Зав'ялов В. Л., Мисюра Т. Г., Попова Н. В., Чорний В. М. : заявник Національний університет харчових технологій. – № u 202001227 ; заявл. 25.02.2020 ; опубл. 25.08.2020, Бюл. № 16, 2020 р., 2020)
Віброекстрактор періодичної дії, що містить циліндричний корпус з кришкою та віброприводом, з'єднаним через вібруючий шток з проникним для екстрагенту гнучким контейнером, та штуцери введення екстрагенту і виведення екстракту, який відрізняється тим, що контейнер виконано у вигляді суцільної проникної для екстрагенту поверхні, закріпленої на верхньому фланці із вібруючим штоком.
Keywords: віброекстрактор; екстрагування; рослинна сировина; vegetable raw materials; vibro extractor; extraction; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів