Прибильський, Віталій ЛеонідовичОлійник, Світлана ІванівнаНгуен Фіонг ДонгКарпюк, Інна СергіївнаРенейський, Ігор Володимирович2017-11-082017-11-082016Термічна обробка зерна рису у технології ферментованого напою / В. Л. Прибильський, С. І. Олійник, Нгуен Фіонг Донг, І. С. Карпюк, І. В. Ренейський // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції - основні засади її конкурентоздатності : матеріали V Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 14 вересня 2016 р., м. Київ. - К. : НУХТ, 2016. - С. 179.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26096Отримані результати підтвердили придатність використання зерна рису сорту «Агат» без його попередньої термічної обробки в технології безалкогольних ферментованих напоїв і необхідність подальшого розроблення композиції готового квасу. Використання рису та натуральних напівфабрикатів дадуть змогу отримувати ферментовані напої з оригінальним смаком, антиоксидантними та імуномоделюючими властивостями. The obtained results confirmed the appropriateness of the use of rice of agate variety without its preliminary heat treatment in the technology of non-alcoholic fermented beverages and the need for further development of the composition of the finished kvass. The use of rice and natural semi-finished products will allow the reception of fermented beverages with original taste, antioxidant and immunomodulating properties.риссортпридатністьтермічна обробкаферментований напійвластивостіricevarietysuitabilityheat treatmentfermented beveragepropertiesкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваТермічна обробка зерна рису у технології ферментованого напоюOther