Термічна обробка зерна рису у технології ферментованого напою - Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна; Нгуен Фіонг Донг; Карпюк, Інна Сергіївна; Ренейський, Ігор Володимирович (My University, 2016)
Отримані результати підтвердили придатність використання зерна рису сорту «Агат» без його попередньої термічної обробки в технології безалкогольних ферментованих напоїв і необхідність подальшого розроблення композиції готового квасу. Використання рису та натуральних напівфабрикатів дадуть змогу отримувати ферментовані напої з оригінальним смаком, антиоксидантними та імуномоделюючими властивостями. The obtained results confirmed the appropriateness of the use of rice of agate variety without its preliminary heat treatment in the technology of non-alcoholic fermented beverages and the need for further development of the composition of the finished kvass. The use of rice and natural semi-finished products will allow the reception of fermented beverages with original taste, antioxidant and immunomodulating properties.
Keywords: рис; сорт; придатність; термічна обробка; ферментований напій; властивості; rice; variety; suitability; heat treatment; fermented beverage; properties; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства