Ковальчук, Вікторія Вікторівна2022-06-142022-06-142013Ковальчук, В. В. Теоретичне обгрунтування та розроблення способу виробництва зефіру із додаванням пюре дикорослих ягід / В. В. Ковальчук ; наук. Керівник А. О. Башта // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 79 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15-16 квітня 2013 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2013. – Ч. 1. – С. 39–40https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37639Враховуючи хімічний склад та лікувально-профілактичну дію дикорослих плодів та ягід, використання їх у виробництві зефіру дозволить збагатити останній біологічно активними речовинами, підвищити антиоксидантні та радіопротекторні властивості, подолати дефіцит мінеральних речовин, надати їм властивостей функціональних. Given the chemical composition and therapeutic and prophylactic action of wild fruits and berries, their use in the production of zephyr will enrich the latter with biologically active substances, increase antioxidant and radioprotective properties, overcome mineral deficiency, give them functional properties.otherпектинзефірфізаліскалинатеренpectinzephyrPhysalisViburnumBlackthornкафедра технології оздоровчих продуктівТеоретичне обгрунтування та розроблення способу виробництва зефіру із додаванням пюре дикорослих ягідThesis