Проценко, Лідія ВасилівнаЛяшенко, Микола ІвановичБармаков, Михайло СергійовичМелетьєв, Анатолій ЄвгеновичЛітвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна2013-03-022013-03-022007Підвищення якості пива застосуванням хмельових препаратів / Л. В. Проценко, М. І. Ляшенко, М. С. Бармаков, А. Є. Мелетьєв, С. І. Воронцова // Харчова промисловість. – 2007. – № 5. – С. 10–13.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6661Встановлено, що використання в технології пива гранульованого хмелю ефективніше, ніж нативного хмелю в шишках. Експериментально підтверджена доцільність використання в пивоварінні липницького етанольного екстракту хмелю, який за якістю не поступається німецьким аналогам. Для отримання високоякісного пива в процесі охмеління сусла доцільно об'єднувати хмельові екстракти з тонкоароматичними сортами хмелю. It is found that the using granular hops in technology of beer is efficiently than native hop cones. Experimentally confirmed the appropriateness of the using in the brewing Lipnitskiy ethanol extract of hops, which is not worse than the German analogs. To obtain high-quality beer in the process of hopping the wort is expedient to integrate hop extracts with subtly aromatic kinds of hops.otherгранульований хмільнативний хміль у шишкаххмельові екстрактитонкоароматичний хмільякість пиваgranulated hopsnative hops in coneshop extractssubtly aromatic hopsquality of beerкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра фізики та професійної безпекиПідвищення якості пива застосуванням хмельових препаратівArticle