Бойко, Юрій ІвановичГудзенко, М. М.2014-11-132014-11-132014Бойко, Ю. І. Аналіз моделей вихідних пристроїв пресів для відтискання олії / Ю. І. Бойко, М. М. Гудзенко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 438.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18263У процесі відтискання олії значну роль відіграє величина тиску, що розвивається в пресі. Глибина відтискання залежить від характеру наростання тиску, максимального його значення та тривалості перебування матеріалу під тиском. Однак, крім геометричних параметрів робочого тракту на величину тиску, що розвивається в пресі впливають також розміщенням на кінці гвинтового валу регулювального пристрою, змінюючи положення якого, міняють умови роботи преса. During vidtyskannya oil plays a significant role rising pressure that develops in the press. Depth vidtyskannya depends on the nature of pressure rise, the value of the maximum length of stay and the material under pressure. However, in addition to the geometric parameters of the working path to the amount of pressure that develops in the press also affect the placement at the end of the screw shaft control unit, changing the position of which change the conditions of abs.otherоліяпрестискpressureoilpressкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвАналіз моделей вихідних пристроїв пресів для відтискання оліїOther