Економічна безпека України крізь призму енергетичної стратегії - Охріменко, Оксана Онуфріївна; Бігун, Уляна Василівна (My University, 2015)
Розглянуто складові економічної безпеки країни. Виявлений зв'язок між економічною та енергетичною безпекою. Виділено компоненти економічної та енергетичної безпеки в Україні. Виявлено внутрішні та зовнішні загрози енергетичній безпеці. Дано оцінку енергетичному балансу країни у світлі політичних подій на Донбасі та в АР Крим. Проведено аналіз енергетичного потенціалу України у розрізі окремих видів енергії. Розкрито перспективи розвитку паливно-енергетичного комплексу країни згідно до умов Договору про входження до Енергетичного Співтовариства. Проаналізовано можливості для розвитку торговельних відносин українських і європейських газових трейдерів, згідно з правилами Третього енергетичного пакету. Дано оцінку Енергетичній стратегії України. Окреслено напрями розбудови енергетичної інфраструктури. Відображено шляхи узгодженості держаної політики енергобезпеки у всіх сегментах її впливу: добування і відновлення енергоресурсів, транспортування і розподіл, використання. Запропоновані основні напрямки стабілізації економічної безпеки країни через удосконалення окремих положень Енергетичної стратегії.
Keywords: економічна безпека; экономическая безопасность; economic security; енергетична безпека; энергетическая безопасность; energy security; енергетична стратегія; энергетическая стратегия; energy strategy; загрози; угрозы; threats; енергоносії; энергоносители; energy carrier; енергоємність; энергоемкость; energy intensity; диверсифікація; диверсификация; diversification; кафедра туристичного та готельного бізнесу