Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаБасс, Оксана ОлександрівнаМиколів, Іван МихайловичБогданова, Валерія Юріївна2022-05-252022-05-252021Патент на корисну модель № 147179 UA, A23C9/13 Спосіб виробництва кисломолочного десерту / У. Г. Кузьмик, О. О. Басс, І. М. Миколів, В. Ю. Богданова – u202005951; заявл. 17.09.2020; опубл. 21.04.2021, бюл. № 16/2021https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37507Спосіб виробництва кисломолочного десерту включає отримання молочної основи із знежиреного молока, отримання розчину желатину, нагрівання суміші і додавання розчину желатину, пастеризацію, фільтрування, охолодження, перемішування, охолодження до температури заквашування, перемішування, сквашування, доохолодження. До молочної основи додають сухий концентрат сироваткових білків у кількості 4,0-6,0 %, сублімовані фрукти у кількості 4,0-7,0 %, після заквашування закваскою прямого внесення, що містить мікроорганізми біфідо- і лактобактерій у кількості 0,3-0,5 %, розливають у споживчу тару.кисломолочні продуктикисломолочний десертсублімовані фруктикафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняСпосіб виробництва кисломолочного десерту (Патент на корисну модель № 147179)Other