Спосіб виробництва кисломолочного десерту (Патент на корисну модель № 147179) - Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Басс, Оксана Олександрівна; Миколів, Іван Михайлович; Богданова, Валерія Юріївна (My University, 2021)
Спосіб виробництва кисломолочного десерту включає отримання молочної основи із знежиреного молока, отримання розчину желатину, нагрівання суміші і додавання розчину желатину, пастеризацію, фільтрування, охолодження, перемішування, охолодження до температури заквашування, перемішування, сквашування, доохолодження. До молочної основи додають сухий концентрат сироваткових білків у кількості 4,0-6,0 %, сублімовані фрукти у кількості 4,0-7,0 %, після заквашування закваскою прямого внесення, що містить мікроорганізми біфідо- і лактобактерій у кількості 0,3-0,5 %, розливають у споживчу тару.
Keywords: кисломолочні продукти; кисломолочний десерт; сублімовані фрукти; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування