Pidgirnyj, IgorBozhok, Natalia2014-11-202014-11-202014Pidgirnyj, I. Factors of economic sustainability of the food industry enterprises / Igor Pidgirnyj, Nataliya Bozhok // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – Ч. 4. – С. 480-481.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18525The current operating conditions of commercial enterprises are characterized by constant dependence on all subjects of general infrastructure. Enterprises are constantly working with internal and external environment, they try to strengthen its position in the market and weaken the position of competitors.In such circumstances, the activities of the company can not protect against adverse shocks. Therefore, there is the issue of economic security (stability) under the negative influence of the environment, the ability to quick remove threats and adapt to conditions that are favorable to the business, using its capabilities.food industry enterprisescommercial enterpriseseconomic sustainabilityкомерційні підприємстваекономічна стійкістьпідприємства харчової промисловостіпредприятия пищевой промышленностикоммерческие предприятияэкономическая устойчивостькафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікаціїFactors of economic sustainability of the food industry enterprisesOther