Застосування пюре з горобини для подовження терміну придатності кондитерських виробів - Оболкіна, Віра Іллівна; Сивній, Іванна Іванівна; Олексієнко, Наталія Валентинівна; Коршун, С. (My University, 2016)
В статті проаналізовано вплив пюре горобини на термін придатності кондитерських виробів. Кислоти плодів горобини мають антиокислювальні властивості (аскорбінова) та проявляють антимікробну дію щодо плісеневих грибів, дріжджів, бактерій. Встановлено, що пюре горобини є ефективним консервантом для збільшення терміну придатності кондитерських виробів. The article analyzes the impact of mountain ash mash to the shelf life of confectionery. Rowan fruit acids have antioxidant properties (ascorbic acid) and showing antimicrobial effect on mold fungi, yeasts, bacteria. Found that mountain ash mash is an effective preservative to increase shelf life of confectionery.
Keywords: кондитерські вироби; термін придатності; горобина; confectionery; shelf life; rowan; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів