Оболкіна, Віра ІллівнаСивній, Іванна ІванівнаОлексієнко, Наталія ВалентинівнаКоршун, С.2018-09-282018-09-282016Застосування пюре з горобини для подовження терміну придатності кондитерських виробів / В. Оболкіна, І. Сивній, Н. Олексієнко, С. Коршун // Inżynieria i technologia. Nauka wczoraj, dziś, jutro : Zbiór artykułów naukowych. Konferencji Miedzynarodowej Naukowo-Praktycznej. – Warszawa : Wydawca : Sp. z o.o. «Diamond trading tour», 2016. – str. 12–16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28219В статті проаналізовано вплив пюре горобини на термін придатності кондитерських виробів. Кислоти плодів горобини мають антиокислювальні властивості (аскорбінова) та проявляють антимікробну дію щодо плісеневих грибів, дріжджів, бактерій. Встановлено, що пюре горобини є ефективним консервантом для збільшення терміну придатності кондитерських виробів. The article analyzes the impact of mountain ash mash to the shelf life of confectionery. Rowan fruit acids have antioxidant properties (ascorbic acid) and showing antimicrobial effect on mold fungi, yeasts, bacteria. Found that mountain ash mash is an effective preservative to increase shelf life of confectionery.uk-UKкондитерські виробитермін придатностігоробинаconfectioneryshelf liferowanкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЗастосування пюре з горобини для подовження терміну придатності кондитерських виробівArticle