Просторові зв’язки у виноградарсько-виноробному кластері, на прикладі НВАО «Масандра» - Руднєва, Марина Григорівна (My University, 2010)
Проаналізовано особливості територіальної структури та внутрішні і зовнішні просторові взаємозв’язки НВАО «Масандра». Створено їх загальні схеми, для порівняння з класичними американськими моделями виноробних кластерів. Виявлено низку відмінностей і особливостей у функціонуванні українських кластерних утворень. Territorial structure features, internal and external spatial links of Massandra Winery were analysed. Created their common scheme, for comparison with the classic American model of wine clusters. A number of differences and peculiarities in the functioning of the Ukrainian cluster formations were determined.
Keywords: кафедра туристичного та готельного бізнесу; виноградарсько-виноробний кластер; Масандра; wine industry; Крим