Вплив овочевих пюре різних способів оброблення на органолептичні та фізико-хімічні показники морозива молочного - Сапіга, Вікторія Ярославівна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2023)
Досліджено функціонально-технологічні властивості пектиновмісних пюре з овочів (моркви, буряка, томатів, кабачків і броколі) у складі морозива за їх варійованого вмісту в діапазоні від 10 до 35%. За критерії якості отриманих зразків морозива з овочами обрано органолептичні показники, масову частку розчинного пектину, активність води, активну кислотність, збитість та опір таненню. Встановлено більший вихід розчинного пектину у ферментованих овочевих пюре, порівняно з пюре, що піддавали термокислотному обробленню
Keywords: морозиво з овочами; пектин; органолептичні показники; ice cream with vegetables; pectin; sensory indicators; кафедра технології молока і молочних продуктів