Білько, Марина ВолодимирівнаШишкін, Г. О.2021-12-282021-12-282019Білько, М. В. Дослідження показників якості при витримці рожевого кюве із Піно Нуар / М. В. Білько, Г. О. Шишкін // Almanahul SWorld. – 2019. – № 1. – С. 28–34.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36847В статті представлені дослідження зміни фізико-хімічних, оптичних та потенціометричних показників якості рожевого кюве протягом 13 місяців післятиражної витримки. Об’єктами досліджень були рожеві кюве, виготовлені із асамбляжів рожевих сухих виноматеріалів, із винограду сорту Піно Нуар. Встановлена відносна стабільність системи рожевого кюве протягом перших дев’яти місяців витримки, після цього періоду значення всіх показників мали тенденцію до різких змін. Рекомендовано для збереження рожевого кольору витримувати рожеві кюве із піно Нуар не більше 9 місяців. Розроблені математичні рівняння взаємозв’язку показників якості рожевого кюве з тривалістю витримки, які дозволяють прогнозувати їхні значення в певний період витримки.otherрожеві ігристі винаПіно Нуаркювевитримкаpink sparkling winecuvéePinot Noiragingфенольні сполукиколірстатистичний аналізоптичні характеристикиредокс-потенціалкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження показників якості при витримці рожевого кюве із Піно НуарArticle