Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаЛевківська (Музика), Тетяна МиколаївнаПанчук, Олег Володимирович2024-05-072024-05-072023Дущак, О. В. Шляхи використання соку із бузини в харчовій промисловості / О. В. Дущак, Т. М. Левківська, О. В. Панчук // Крок у науку: дослідження у галузі природничо-математичних дисциплін та методик їх навчання : збірник тез доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю студентів, аспірантів і молодих учених, 7 грудня 2023 р., м. Чернігів. – Чернігів : НУЧК імені Т. Г. Шевченка, 2023. – С. 31–32.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43059Сьогодні основною світовою тенденцією харчової науки є виробництво функціональних та профілактичних продуктів харчування. Такі продукти призначені для різних верств населення, що відрізняються збалансованим хімічним складом, забезпечують раціональне харчування, сприяють збереженню здоров’я, покращують фізичну та розумову працездатність, підвищують опірність організму до несприятливих впливів довкілляToday, the main global trend in food science is the production of functional and preventive food products. Such products are intended for different segments of the population, with a balanced chemical composition, provide rational nutrition, promote health, improve physical and mental performance, and increase the body's resistance to adverse environmental influencesukхарчова промисловістьрослинна сировинахарчові продуктикафедра технології консервуванняfood Industryvegetable raw materialsfoodШляхи використання соку із бузини в харчовій промисловостіThesishttps://orcid.org/0000-0002-9811-3286https://orcid.org/0000-0001-7214-6584