Кріоушкодження та кріозахист у холодових технологіях. Розділ 1 "Наукові та практичні передумови отримання швидкозаморожених плодово-ягідних напівфабрикатів підвищеної біологічної цінності" - Сімахіна, Галина Олександрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна (My University, 2022)
Теоретичний аналіз літературних джерел вітчизняних та зарубіжних авторів за даним напрямом роботи, результати власних досліджень дали можливість оцінити плодово-ягідну сировину на якісно новому рівні як основного джерела необхідних для організму людини біологічно активних речовин; обґрунтувати актуальність вдосконалення способів її перероблення, зокрема консервування з використанням низьких температур; визначити напрями подальших досліджень. The theoretical abalysis of literary sources by Ukrainian and foreign scientists in the outlined trend of work, and alongside the results of our own researches allowed us to evaluate the fruit and berry raw materials on the qualitatively new level as the main source of substances necessary for human body; thence. the topicality of improvement of the ways to process it, particularly with usage of low temperatures, was formulated and the trends of further researches are highlighted.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; плодово-ягідна сировина; заморожування; кріопротектори; кріоушкодження; безпека; харчова цінність; fruit and berry raw materials; freezing; cryoprotectors; cryogenous damages; safety; nutritional value; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра іноземних мов професійного спрямування