Мельник, ИринаКуц, Анатолий МихайловичМитев, ПанкоСтоянов, Н.2015-02-262015-02-262014Теоретични основи на храненето в условията на глобалното затопляне / И. Мельник, А. Куц, П. Митев, Н. Стоянов // Биотехнологии и хранителни технологи : научни трудове Русенски университет «Ангел Кънчев». - Русе, 2013. – Т. 52. – С. 159–163. - (серия 10.2)https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19550Theoretical basis of nutrition in the conditions of global warming: Major factors of aggravation of health of the population in the conditions of global warming are analyzed. The role of the food industry in improvement of technology of products from the food raw materials, which have been grown up in these conditions, is shown. It is proved that improvement of properties of products has to be reached at the expense of increase in the contents of nutrients with simultaneous reduction of quantity of ballast substances. Теоретичні основи харчування в умовах глобального потепління: аналізуються основні фактори погіршення здоров’я населення в умовах глобального потепління. Показана роль харчової промисловости в покращенні якості продуктів із пищевої сировини, яка була виращена за таких умов. Доказано, що покращення властивостей продукції може бути досягнуто за рахунок збільшення вмісту харчових речовин з одночасним зменшенням кількості баластних.otherпромисловістьхарчуваннянутрієнтиindustrynutritionfoodкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваТеоретични основи на храненето в условията на глобалното затоплянеArticle