Мукоїд, Роман МиколайовичЄмельянова, Ніна ОлександрівнаУкраїнець, Анатолій ІвановичСвидинюк, Іван Миколайович2013-02-222013-02-222010Овес голозерний – сировина для лікувально- дієтичних продуктів / Р. М. Мукоїд, Н. О. Ємельянова, А. І. Українець, І. М. Свидинюк // Харчова і переробна промисловість. – 2010. – № 2. – С. 74 – 75.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6507За вмістом білкових речовин і жиру голозерний овес значно переважає звичайний, а вміст клітковини в голозерному вівсі у п'ять разів менший, ніж у звичайному. Завдяки таким особливостям хімічного складу зерна голозерний овес може бути цінною сировиною для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів.The bare-grained oats content of proteins and fat considerably exceeds the usual and the bare-grained oats content of cellulose is five times less than usual oats have. Thanks to such features of the chemical composition of grain bare-grained oats can be a valuable raw material for the manufacture of medical and dietetic foods.otherвуглеводиферментиовесплівчастийсолодсолодорощенняамінокислотикрохмальцукрибілкижириproteinsenzymesoatsfilmymaltamino acidsmaltingsugarsstarchcarbohydratesfatsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваОвес голозерний – сировина для лікувально-дієтичних продуктівArticle