Розробка технології варених ковбасних виробів з комплексом тваринних білків і харчових волокон - Горбач, Олександр Ярославович (My University, 2019)
Дисертацію присвячено розробці технології варених ковбасних виробів з комплексом тваринних білків і харчових волокон, що дає змогу розширити асортиментний ряд м'ясних продуктів та забезпечити населення України доступним та збалансованим тваринним білком. Сукупність результатів досліджень дозволила обґрунтувати та експериментально підтвердити доцільність комплексного використання колагенового тваринного білка «PreGel95», концентрату сироваткового білка КСБ УФ-65, хітозану і хлористого кальцію в технології варених ковбасних виробів для створення виробів із заданим хімічним складом.
Keywords: колагеновий білок; хітозан; хлористий кальцій; варена ковбаса; cooked sausage; collagen protein; calcium chloride; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів