Фільтрування води у лікеро-горілчаному виробництві із застосуванням антрацитових фільтрантів - Олійник, Світлана Іванівна; Дем'янов, Богдан Дмитрович (My University, 2024)
У технологічних схемах водопідготовки перед основними стадіями пом'якшення, сорбційного очищення потрібно позбутися колоїдних і зважених часток. Для цієї цілі використовують різні системи попередньої обробки води з наступною фільтрацією. Досліджено фільтруючий матеріал – підготовлений антрацитовий фільтрант, що виготовляється з високоякісних, високоміцних, низькозольних, низькосірковмісних сортів антрациту. Використання підготовленого антрацитового фільтранта, як матеріалу для попередньої фільтрації, в т.ч. із застосуванням пом'якшення знижує навантаження на іонообмінні фільтри.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; лікеро-горілчане виробництво; liquor-vodka production; водопідготовка; water treatment; антрацитовий фільтр; anthracite filter