Розроблення технології виготовлення замороженого протеїнового десерту - Тереляк, O. С.; Сидор, Василь Михайлович; Карповець, Петро Макарович; Григор'єва, Любов Іванівна (My University, 2014)
Такий продукт харчування доцільно виготовляти для людей, які з тих чи інших причин не можуть вживати морозиво Наприклад, для людей, котрі страждають від цукрового діабету чи ожиріння. Також такий десерт може використовуватись людьми, які дотримуються спортивного харчування чи слідкують зі вагою свого тіла, оскільки білок є складовою м'язів та кісток. This product is expedient to produce food for people who for whatever reason can not eat ice cream For example, people suffering from diabetes or obesity. Also, this dessert can be used by people who follow sports nutrition or follow with their body weight since protein is a component of muscles and bones.
Keywords: протеїновий десерт; триптофан; заморожені десерти; protein dessert; tryptophan; frozen desserts; кафедра експертизи харчових продуктів