Сильчук, Тетяна АнатоліївнаДочинець, Інга ВікторівнаЧернігівська, Катерина ЄвгенівнаСерікова, Аліна Романівна2019-12-092019-12-092019Сильчук, Т. А. Сирна запіканка з підвищеною біологічною цінністю для харчування спортсменів / Т. А. Сильчук, І. В. Дочинець, К. Є. Чернігівська, А. Р. Серікова // Modern scientific researches. – 2019. – Вип. 9, Т. 1. – С. 23–28.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30484Запропоновано спосіб створення сирної запіканки на основі комбінування сировини тваринного і рослинного походження. Обґрунтовано вибір рослинних збагачувачів та розроблений новий вид запіканки із підвищеним вмістом вітамінів, мінеральних речовин, які містяться в меді, волоських горіхах та кориці. Сирну запіканку з підвищеною біологічною цінністю можна рекомендувати для харчування спортсменівКлючові слова:кисломолочний сир, запіканка, харчування спортсменів. The method of creation of cheese casserole based on combining raw materials of animal and vegetable origin is offered. The choice of plant enrichers was substantiated and a new type of casserole with a high content of vitamins, minerals contained in honey, walnuts and cinnamon was developed. Cheese casserole with high biological value can be recommended for nutrition athletesuk-UKкисломолочний сирзапіканкахарчування спортсменівsour milk cheesecasserolenutrition of athletesкафедра готельно-ресторанної справиСирна запіканка з підвищеною біологічною цінністю для харчування спортсменівArticle