Овчарук, Володимир ОлексійовичСєдих, Ольга ЛеонідівнаБровченко, Наталія Нестерівна2012-10-292012-10-292001Овчарук, В. О. Створення бази даних і знань харчових продуктів, що підлягають сушінню / В. О. Овчарук, Н. Н. Бровченко, О. Л. Сєдих // Наукові праці УДУХТ. — 2001. — №10. Ч.ІІІ : Пріоритетні напрями впровадження в харчову промисловість сучасних технологій, обладнання і нових видів продуктів оздоровчого та спеціального призначення". — С. 8-9.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3365Дана стаття присвячена започаткуванню комплексу досліджень і розробок для створення засобами сучасних інформаційних технологій бази даних та знань продуктів, що підлягають сушінню. База даних та знань вміщує усі відомі фізичні, теплофізичні та інші відомі характеристики, які потрібні для оптимального вибору способу сушіння та необхідного для цього обладнання.This article focuses on the launch complex research and development to create the means of modern information technology database and knowledge products to be dried. Database and Knowledge contains all known physical, thermal, and other known characteristics that are required for optimal choice of drying and necessary hardware.otherспособи сушінняmethods of dryingконвективне сушіннякондуктивне сушіннясублімаційне сушінняНВЧ-сушіннябаза данихсучасні комп’ютерні технологіїconvective dryingconducted dryingfreeze-dryingmicrowave dryingdatabases and knowledgemodern computer technologyкафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекиСтворення бази даних і знань харчових продуктів, що підлягають сушіннюArticle