Спосіб виробництва крекеру «Лісовий подих» (Патент на корисну модель № 127289) - Дзигар, Ольга Олександрівна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2018)
Деклараційний патент на корисну модель. Розроблено спосіб виробництва крекеру з використанням пряно-ароматичної фіто сировини та цистеїну. Спосіб виробництва крекеру «Лісовий подих» дозволяє одержати крекер з покращеними структурно-механічними властивостями тіста та готових виробів, отримати крекер з оригінальним пікантним смаком, покращеними органолептичними властивостями та подовженим терміном придатності до споживання (до 12 місяців). Utility model patent patent. A method for the production of crackers using spicy-aromatic phyto raw materials and cysteine was developed. The method of production of cracker "Forest Breath" allows to obtain a cracker with improved structural and mechanical properties of the dough and finished products, to obtain a cracker with original spicy taste, improved organoleptic properties and extended shelf life (up to 12 months).
Keywords: гуньба сінна; борошняні кондитерські вироби; пряно-ароматична сировина; крекер; цистеїн; спосіб виробництва; fenugreek hay fever; flour confectionery; spice-aromatic raw materials; cracker; cysteine; mode of production; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів