Фещенко, Галина ПетрівнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна2013-05-142013-05-142002Фещенко, Г. П. Вплив первинної термообробки на якість кисломолочних напоїв / Г. П. Фещенко, О. В. Кочубей-Литвиненко // Промышленная теплотехника. – 2002. – Додаток до № 4, Т. 24. - С. 44-46.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7767Досліджено вплив термізації, проведеної за різних температур, на кислотність та термостійкість вихідного молока. Встановлено раціональний режим термізації при виробництві молочних продуктів, зокрема кисломолочних напоїв. Наведено фізико-хімічні показники кисломолочних напоїв, виготовлених з термізованої сировини (в’язкість, синерезис, титрована кислотність). Виявлено позитивний вплив термізації на якість кисломолочних напоїв та їх здатність до тривалого зберігання. Subject of the research is a thermization impact carried out at different temperatures on acidity and thermal stability of the original milk. It is determined the efficient thermization conditions for the dairy products manufacturing in particular for fermented milk drinks. One presented physical and chemical features of the fermented milk drinks produced from thermized raw materials (viscosity, syneresis, titratable acidity). Positive impact of thermization on the quality of fermented milk drinks and their ability for long-term storage was revealed.otherмолококисломолочні напоїтермізаціясинерезистермостійкістькислотністьв’язкістьmilkfermented milk drinksthermizationthermal stabilityacidityviscositysyneresisкафедра технології молока і молочних продуктівВплив первинної термообробки на якість кисломолочних напоївArticle