Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаФілоненко, Михайло ІгоровичРебець, Ростислав Борисович2013-05-132013-05-132011Крижова, Ю. П. Удосконалення технології пельменів з метою збагачення йодом / Ю. П. Крижова, М. І. Філоненко, Р. Б. Ребець // Продукты & ингредиенты. - 2011. – № 8 (83). - С. 60-61; № 9 (84). - 2011 – С. 72-73; № 10 (85). - 2011 – С. 52 – 53.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7749Обгрунтована доцільність використання морських водоростей ламінарії в рецептурах пельменів на основі м`ясної та рибної сировини – креветок тигрових, морських гребінців, сьомги, судака з метою надходження до організму людиниз продуктами харчування йоду, селену, вітамінів, білка, макро- та мікроелементів, кислот омега-3. Для надання тісту ніжності застосовують «чорнило» каракатиці. The appropriateness of seaweed kelp in the dumplings recipes based of meat and fish raw - tiger prawns, scallops, salmon, perch to lyudynyz intakes of food iodine, selenium, vitamins, protein, macro and micronutrients, omega -3. To make dough tenderness used "ink" cuttlefish.otherпельменіламінаріятістокреветкиморські гребінціdumplingslaminariyadoughshrimpssea scallopsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівУдосконалення технології пельменів з метою збагачення йодомArticle