Українські артефакти як об'єкти туристичного тяжіння - Бондар, Вероніка; Басюк, Дарія Іванівна (My University, 2014)
Розрізняють декілька видів артефактів. Артефакт це явище, процес, предмет, властивість предмету або процесу, поява якого в природних умовах за звичайних обставин неможлива або маловірогідна. Поява артефакту є ознакою цілеспрямованого втручання в припродний процес або наявність певних неврахованих чинників.
Keywords: артефакт; artifact; містика; mysticism; психологія експериментальна; experimental psychology; психологія кримінальна; criminal psychology; кафедра туристичного та готельного бізнесу