Обґрунтування технологічних регламентів виготовлення кисломолочних напоїв з харчовим волокном «Фіброгам» - Кравцова, Т. А.; Скорченко, Тетяна Анатоліївна (My University, 2008)
Показано, що збагачення кисломолочних напоїв харчовим волокном «фіброгам» доцільно проводити шляхом додавання його в сквашену та охолоджену молочну основу. Отримані кисломолочні напої з «фіброгам» за запропанованими технологічними параметрами мають вищі показники якості.

It is show that enrichment of dairy drinks by food fiber "fibroham" is appropriate conduct by adding it the fermented and cooled milk bases. These fermented beverages "fibroham" for proposed the technological parameters have higher quality scores.
Keywords: кисломолочний напій; харчове волокно «фіброгам»; молочна основа; органолептичні властивості; вологоутримувальна здатність; ступінь синерезису; milk drink; food fiber "fibroham" milk-based; organoleptic properties; moisture-holding property; degree syneresis