Кравцова, Т. А.Скорченко, Тетяна Анатоліївна2012-06-272012-06-272008Кравцова, Т. А. Обгрунтування технологічних регламентів виготовлення кисломолочних напоїв з харчовим волокном «фіброгам» / Т. А. Кравцова, Т. А. Скорченко // Наукові праці НУХТ. - 2008. - № 28. - С 19-21.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1922Показано, що збагачення кисломолочних напоїв харчовим волокном «фіброгам» доцільно проводити шляхом додавання його в сквашену та охолоджену молочну основу. Отримані кисломолочні напої з «фіброгам» за запропанованими технологічними параметрами мають вищі показники якості.It is show that enrichment of dairy drinks by food fiber "fibroham" is appropriate conduct by adding it the fermented and cooled milk bases. These fermented beverages "fibroham" for proposed the technological parameters have higher quality scores.otherкисломолочний напійхарчове волокно «фіброгам»молочна основаорганолептичні властивостівологоутримувальна здатністьступінь синерезисуmilk drinkfood fiber "fibroham" milk-basedorganoleptic propertiesmoisture-holding propertydegree syneresisОбґрунтування технологічних регламентів виготовлення кисломолочних напоїв з харчовим волокном «Фіброгам»Article