Станжицький, Микола ОлександровичСилка, Ірина МиколаївнаНаконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна2024-04-262024-04-262024-04-11Станжицький, М. Розробка технології кондитерських виробів на основі пшоняного та кукурудзяного борошна для безглютенової дієти / М. Станжицький, І. Силка, А. Наконечна // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11-12 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч.3. – С. 365https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42966За даними Всесвітньої асоціації гастроентерологів, на целіакію страждає близько 1% населення нашої планети. Це захворювання пов'язане з непереносимістю глютену, який міститься в крупах і продуктах їх переробки. Целіакія – це розлад, який пошкоджує тонкий кишечник і ускладнює проникнення поживних харчових речовини з їжі в кров. Профілактика та лікування цього захворювання полягає, перш за все, у дотриманні спеціальних безглютенових або безбілкових дієт. Збільшення хворих на целіакію сприяє розробці безглютенової продукції, зокрема борошняних кондитерських виробів.ukцеліакіяглютенкондитерські виробибезглютенова продукціяпшоняне борошнокукурудзяне борошноceliac diseaseglutenconfectionerygluten-free dietmillet flourcornflourкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїРозробка технології кондитерських виробів на основі пшоняного та кукурудзяного борошна для безглютенової дієтиThesishttps://orcid.org/0000-0002-2867-7414https://orcid.org/0000-0003-3494-9540