Грек, Олена ВікторівнаТимчук, Алла ВікторівнаНємчик, Тетяна Михайлівна2013-03-042013-03-042012Патент України на винахід № 99419, МПК А 23С 19/076 Спосіб виробництва сиру м'якого з клітковиною / Грек О. В., Тимчук А. В., Нємчик Т. М. ; заявник Національний університет харчових технологій. - № а 201112893 ; заявл. 02.11.2011 ; опубл. 10.08.2012, Бюл. № 15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6728Спосіб виробництва сиру м'якого з клітковиною, який включає підготовку молока, його ультрафільтрацію, резервування молочного концентрату, підігрівання, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження, фасування. заквашування, пакування, маркування, сквашування, охолодження, дозрівання, реалізацію, який відрізняється тим, що перед гомогенізацією в молочний концентрат вносять суміш білкового концентрату та клітковини в кількості 5-10% до маси молочного концентрату, причому суміш білкового концентрату, отриманого з ретентату його ультрафільтрацією, та клітковини в кількості 2-4 % до маси суміші піддають тепловій обробці.сир м'якийsoft cheeseклітковинаcelluloseультрафільтраціяultrafiltrationбілковий концентратalbuminous concentrateмолочний концентратsuckling concentrateкафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва сиру м'якого з клітковиною (Патент на винахід № 99419)Technical Report