Спосіб виробництва сиру м'якого з клітковиною (Патент на винахід № 99419) - Грек, Олена Вікторівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Нємчик, Тетяна Михайлівна (My University, 2012)
Спосіб виробництва сиру м'якого з клітковиною, який включає підготовку молока, його ультрафільтрацію, резервування молочного концентрату, підігрівання, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження, фасування. заквашування, пакування, маркування, сквашування, охолодження, дозрівання, реалізацію, який відрізняється тим, що перед гомогенізацією в молочний концентрат вносять суміш білкового концентрату та клітковини в кількості 5-10% до маси молочного концентрату, причому суміш білкового концентрату, отриманого з ретентату його ультрафільтрацією, та клітковини в кількості 2-4 % до маси суміші піддають тепловій обробці.
Keywords: сир м'який; soft cheese; клітковина; cellulose; ультрафільтрація; ultrafiltration; білковий концентрат; albuminous concentrate; молочний концентрат; suckling concentrate; кафедра технології молока і молочних продуктів