Кльорик, Богдана ОлександрівнаСтеценко, Наталія ОлександрівнаПерепелиця, Вероніка ЮріївнаПрокопенко, Дарина Сергіївна2015-12-162015-12-162012Використання екстракту чебрецю в технології хліба з пророщеного зерна / Б. О. Кльорик, Н. О. Стеценко, В. Ю. Перепелиця, Д. С. Прокопенко // Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, 29-30 жовтня 2012 р. – К. : НУХТ, 2012. – С. 240-241.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22006В результаті проведених досліджень встановлено, що в технології зернового хліба доцільно застосовувати екстракт чебрецю, отриманий при гідромодулі 1:15, який забезпечує максимальне вилучення необхідних біологічно активних сполук. Оптимальна кількість цього інгредієнту становить 1% до маси пророщеного зерна. Зерновий хліб з екстрактом чебрецю має антиоксидантні властивості та високі органолептичні якості. As a result of studies found that corn bread in technology appropriate to apply thyme extract obtained by hydrological 1:15, which ensures maximum extraction of essential bioactive compounds. The optimal amount of this ingredient is 1% by weight of sprouted grains. Grain bread with thyme extract has antioxidant properties and high organoleptic quality.кафедра технології оздоровчих продуктівпророщене зерноекстракт чебрецютехнології хлібаfood technologysprouted grainextract of thymeВикористання екстракту чебрецю в технології хліба з пророщеного зернаOther