Використання екстракту чебрецю в технології хліба з пророщеного зерна - Кльорик, Богдана Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Перепелиця, Вероніка Юріївна; Прокопенко, Дарина Сергіївна (My University, 2012)
В результаті проведених досліджень встановлено, що в технології зернового хліба доцільно застосовувати екстракт чебрецю, отриманий при гідромодулі 1:15, який забезпечує максимальне вилучення необхідних біологічно активних сполук. Оптимальна кількість цього інгредієнту становить 1% до маси пророщеного зерна. Зерновий хліб з екстрактом чебрецю має антиоксидантні властивості та високі органолептичні якості. As a result of studies found that corn bread in technology appropriate to apply thyme extract obtained by hydrological 1:15, which ensures maximum extraction of essential bioactive compounds. The optimal amount of this ingredient is 1% by weight of sprouted grains. Grain bread with thyme extract has antioxidant properties and high organoleptic quality.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; пророщене зерно; екстракт чебрецю; технології хліба; food technology; sprouted grain; extract of thyme