Оцінка якості безглютенового хліба - Корх, Тетяна Анатоліївна; Петруша, Оксана Олександрівна (My University, 2021)
За даними Всесвітньої асоціації гастроентерологів, чутливість до глютену зачіпає близько 1 % населення світу. Під час оцінки якості продукту без глютену важливим фактором є вибір методу контролю вмісту клейковини в сировині та готовій продукції. При виготовленні безглютенових продуктів виробники повинні дотримуватися і застосовуватись суворі норми охорони здоров’я, а також комплексний контроль якості сировини та готової продукції

According to the World Association of Gastroenterology, gluten sensitivity affects about 1% of the world's population. When assessing the quality of a gluten-free product, an important factor is the choice of a method for controlling the gluten content of raw materials and finished products. When manufacturing gluten-free products, manufacturers must comply with and apply strict healthcare standards and comprehensive quality control of raw materials and finished products
Keywords: якість; quality; безглютеновий хліб; борошно; gluten-free bread; алергени; allergens; кафедра експертизи харчових продуктів; flour