Корх, Тетяна АнатоліївнаПетруша, Оксана Олександрівна2024-06-102024-06-102021Корх, Т. Оцінка якості безглютенового хліба / Т. Корх, О. Петруша // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 102.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43401За даними Всесвітньої асоціації гастроентерологів, чутливість до глютену зачіпає близько 1 % населення світу. Під час оцінки якості продукту без глютену важливим фактором є вибір методу контролю вмісту клейковини в сировині та готовій продукції. При виготовленні безглютенових продуктів виробники повинні дотримуватися і застосовуватись суворі норми охорони здоров’я, а також комплексний контроль якості сировини та готової продукціїAccording to the World Association of Gastroenterology, gluten sensitivity affects about 1% of the world's population. When assessing the quality of a gluten-free product, an important factor is the choice of a method for controlling the gluten content of raw materials and finished products. When manufacturing gluten-free products, manufacturers must comply with and apply strict healthcare standards and comprehensive quality control of raw materials and finished productsukякістьqualityбезглютеновий хлібборошноgluten-free breadалергенallergenкафедра експертизи харчових продуктівflourОцінка якості безглютенового хлібаThesis0000-0002-6009-127X