Хімічна безпечність продукції тваринництва згідно принципам системи НАССР. Критичні точки контролю - Соболєв, Андрій Сергійович (My University, 2004)
Визначення критичних точок контролю – це другий принцип системи НАССР. Яка визначає критичну точку контролю як етап, на якому контроль можливий і суттєвий для запобігання чи усунення небезпечних чинників для харчових продуктів, або їхнього зменшення до прийнятного рівня. Раціон тварин при виробництві молока та м’яса є критичною точкою контролю. Проаналізовано винос важких металів з основними видами трав з урахуванням їх ботанічного складу: винос кадмію з мітлицею повзучою дорівнює 33%, цинку – 29%. Біля 36% свинцю виноситься з конюшиною гібридною, 25% міді з вівсяницею червоною. Determination of critical points of control – it is the second principle of the system НАССР. Which determines the critical point of control as stage, on which control possible and substantial for prevention or removal of dangerous factors for food products, or their reduction to the acceptable level. The ration of animals at production of milk and meat is the critical point of control. The bearing-out of heavy metals is analyzed with the basic types of herbages taking into account their botanical composition: the bearing-out of cadmium with a panicle creeping is evened 33%, zinc – 29%. Near a 36% lead darts out with a clover hybrid.
Keywords: радіонукліди; безпека продуктів харчування; radionuclide; safety of food stuffs