Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаСімахіна, Галина Олександрівна2018-04-192018-04-192017Халапсіна, С. Використання речовин антимікробної дії в якості кріопротекторів для обробки ягід / С. Халапсіна, Г. Сімахіна // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : міжнародна науково-практична конференція, 25-26 травня 2017 р. - С. 116.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27065Основні втрати ягідної сировини при зберіганні зумовлені розвитком фітопатогенної мікрофлори. Одним з ефективних прийомів пригнічення збудників інфекційних захворювань ягід є застосування антисептиків. Було обґрунтовано використання сорбінової та бензойної кислоти для попереднього оброблення сировини перед заморожуванням. The main losses of berry raw materials during storage are due to the development of phytopathogenic microflora. One of the effective methods of inhibition of pathogens of infectious diseases of berries is the use of antiseptics. The use of sorbic acid and benzoic acid was used for preliminary processing of raw materials before freezing.кріопротекторизаморожуванняягодиантимікробна діязберіганняcryoprotectantsfreezingberriesantimicrobial actionstorageкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання речовин антимікробної дії в якості кріопротекторів для обробки ягідOther