Мельник, Оксана ПетрівнаРадзієвська, Ірина Гіронтіївна2020-12-152020-12-152020Мельник, О. П. Cтан води в розчинах біополімерів / О. П. Мельник, І. Г. Радзієвська // Food chemistry. Modern methods for production of food, food additives and packaging materials : book of abstracts, october 7-9, 2020. – Lviv : Lviv Polytechnic National University, 2020. – P. 43https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32329Біополімери – високомолекулярні сполуки, широко розповсюджені у природі, мають різне походження, хімічний склад і властивості. Інформацію про стан та роль води у складі біополімерів на молекулярному рівні отримано за результатами проведених досліджень методами ІЧ-, ЯМР-спектроскопії та рентгенофазового аналізу. Встановлено, що внаслідок руйнування структури макромолекули полісахаридів при підвищених теипературах, вуглеводневі ланцюги набувають збиткової енергії і проявляють підвищену адсорбційну активність у міжмолекулярних взаємодіях.otherбіополімериводневі зв'язкикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра експертизи харчових продуктівbiopolymershydrogen bondsCтан води в розчинах біополімерівThesis