Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаМатко, Світлана Василівна2021-06-252021-06-252020Левківська, Т. М. Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників / Т. М. Левківська, С. В. Матко // Новітні досягнення біотехнології : IV Міжнародна науково-практична конференція, яка присвячена 15-річчю кафедри біотехнології Національного авіаційного університету, 22-23 вересня 2020 р., м. Київ. – Київ, 2020. – С. 41-42.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34632У харчовiй промисловостi барвники застосовуються при виробництвi багатьох продуктiв з метою надання їм привабливiшого зовнiшнього вигляду. Особливе мiсце серед природнiх барвникiв займають антоцiани. У роботi як джерело антоцiанiв було використано ягоди бузини, чорницi, ожини та чорноплiдної горобини (аронiї). Було отримано соки з цих ягiд, а потiм проведено концентрування на роторному випарнику до вмiсту сухих речовин 68–70 %. Отриманi продукти були використанi при виробництвi кондитерських, хлiбобулочних, макаронних, кисломолочних виробiв та харчоконцентратiв.барвникиантоціанисокиконцентруваннякафедра технології консервуванняconcentrationdyesanthocyaninsjuicesПерспективи використання концентрованих соків в якості природних барвниківThesis