Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників - Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна (My University, 2020)
У харчовiй промисловостi барвники застосовуються при виробництвi багатьох продуктiв з метою надання їм привабливiшого зовнiшнього вигляду. Особливе мiсце серед природнiх барвникiв займають антоцiани. У роботi як джерело антоцiанiв було використано ягоди бузини, чорницi, ожини та чорноплiдної горобини (аронiї). Було отримано соки з цих ягiд, а потiм проведено концентрування на роторному випарнику до вмiсту сухих речовин 68–70 %. Отриманi продукти були використанi при виробництвi кондитерських, хлiбобулочних, макаронних, кисломолочних виробiв та харчоконцентратiв.
Keywords: барвник; антоціани; соки; концентрування; кафедра технології консервування; concentration; dyer; anthocyanins; juices