Дослідження технологічних параметрів холодного пресування рижію - Кияниця, О. О.; Шеманська, Євгенія Іванівна (My University, 2015)
Олію одержану холодним пресуванням першого віджиму можна розглядати як харчовий функціональний продукт, так як вона збагачена натуральним мікронутрієнтами. При високих температурах пресування, які застосовують в традиційних технологіях, олія піддається не лише ризику окиснення киснем повітря, але і зміні нативного стану. Олія холодного пресування у своєму складі зберігає всі корисні речовини і тільки цей процес залишає всі характеристики олії у первісному виді, так як температура процесу 40...50 °С.
Keywords: олія рижію; холодне пресування; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів