Кияниця, О. О.Шеманська, Євгенія Іванівна2015-03-252015-03-252015Кияниця, О. О. Дослідження технологічних параметрів холодного пресування рижію / О. О. Кияниця, Є. І. Шеманська // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої Міжнародної науково-технічної конференції, 24-25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 178-179.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19848Олію одержану холодним пресуванням першого віджиму можна розглядати як харчовий функціональний продукт, так як вона збагачена натуральним мікронутрієнтами. При високих температурах пресування, які застосовують в традиційних технологіях, олія піддається не лише ризику окиснення киснем повітря, але і зміні нативного стану. Олія холодного пресування у своєму складі зберігає всі корисні речовини і тільки цей процес залишає всі характеристики олії у первісному виді, так як температура процесу 40...50 °С.otherоліядослідженняхолодне пресуваннямаслоисследованияхолодное прессованиеoilresearchcold pressingкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівДослідження технологічних параметрів холодного пресування рижіюThesis