Удосконалення технології молочних напоїв на основі використання цикорію - Калініна, Галина Петрівна (My University, 2007)
Розроблено метод визначення індексу коагуляції білків, який характеризує термостійкість молока, індекс коагуляції білків термостійкого молока не перевищує 12 %. З метою удосконалення первинного теплового оброблення молока-сировини доведено доцільність проведення термізації. Рекомендовано проводити термізацію молока 2 ґатунку, що дозволяє покращати властивості сировини: знизити титровану кислотність молока на 1-2 °Т та підвищити термостійкість на одну групу за алкогольною пробою. Встановлено оптимальний режим проведення термізації та строк зберігання термізованого молока. The method of determining the index of coagulation proteins, which characterizes thermal stability of milk protein coagulation index heat resistant milk does not exceed 12%. In order to improve the initial heat treatment of raw milk, the expediency of termizatsiyi. Recommended pursue termizatsiyu milk 2 class, which allows to improve the properties of materials: reduce titrated acidity of milk 1-2 ° T and increase heat resistance to one group for alcohol breakdown. The optimal mode of termizatsiyi and term deposit termizovanoho milk.
Keywords: термізація; термостійкість; білки; цикорійна сировина; екстракт цикорію; молочний напій; технологія; thermization; heat resistance; proteins; chicory extract; milk beverage; technology