Ковбаса, Володимир МиколайовичМиронова, Наталія ГеннадіївнаЛяшенко, Оксана Миколаївна2014-11-052014-11-051997Ковбаса, В. М. Розробка нових продуктів екструзійної технології профілактичної дії / В. М. Ковбаса, Н. Г. Миронова, О. М. Ляшенко // Проблеми та перспективи розвитку виробництва та споживання хлібопродуктів : збірник наукових праць ОДАХТ. – 1997. – Т. 3. – С. 10–12.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18006Тези присвячені важливості збільшення асортименту продуктів профілактичної дії. В ній повідомляється про переваги використання порошку топінамбура для збагачення сухих сніданків біологічно активними речовинами. Також підкреслюється важливість використання топінамбура як джерела інуліну для людей хворих на цукровий діабет. The paper is concerned with importance of increasing the range of products of preventive action. It is reported about the benefits of using powder of artichoke to enrich breakfast cereals biologically by active substances. It is stressed importance of use artichoke as a source of inulin for people suffering from diabetes.uk-UKекструзіясухі сніданкитопінамбурпрофілактичний ефектінулінextrusionbreakfast cerealsartichokeprophylactic effectinulinкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівРозробка нових продуктів екструзійної технології профілактичної діїArticle