Жевательная карамель диетически-функционального назначения - Дорохович, Антонелла Николаевна; Божок, Александр Сергеевич (My University, 2015)
В материалах представлена технология жевательной карамели с использованием моносахарида фруктозы, изомальта, исследованы физико-химические показатели готовой карамели и определены гарантийные сроки хранения. Установлено оптимальное соотношение ингредиентов, определены сорбционно-десорбционные свойства карамели. Определено, что равновесное влагосодержание соответствует рецептурной влажности.У матеріалах представлена технологія жувальної карамелі з використанням моносахариду фруктози, ізомальту, досліджено фізико-хімічні показники готової карамелі і визначені гарантійні терміни зберігання. Встановлено оптимальне співвідношення інгредієнтів, визначено сорбційно-десорбційні властивості карамелі. Визначено, що рівноважний вологовміст відповідає рецептурної вологості.
Keywords: сахарозаменители; жевательная карамель; органолептическая оценка; срок хранения; равновесная влага; цукрозамінники; жувальна карамель; органолептична оцінка; термін зберігання; рівноважна вологість; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; sweeteners; chewing candies; organoleptic evaluation; expiration date; equilibrium moisture content