Шляхи підвищення стабільності національної валюти - Даниленко, Юлія Василівна; Столяр, Олена Валентинівна (My University, 2014)
Висвітлено основні причини валютної нестабільності та наслідки впливу інструментів валютної політики України на економічний розвиток країни. Проаналізовано сучасну практику монетарного регулювання, стан міжнародних резервів, зовнішнього державного боргу. Доведено важливість підвищення довіри до політики НБУ як важливого чинника підтримання стабільності гривні. Розглянуто переваги режиму інфляційного таргетування для забезпечення стабільності національної грошової одиниці. Узагальнено внутрішні та зовнішні чинники, які негативно впливають на сучасну грошово-кредитну політику в Україні та потенційні заходи їх усунення.
Keywords: валютна політика; монетарне регулювання; міжнародні резерви; ліквідність гривні; кафедра фінансів