Дзигар, Ольга ОлександрівнаОболкіна, Віра Іллівна2019-12-112019-12-112019Патент 118528 UA, МПК А21D 13/80 (2017.01) Спосіб виробництва крекеру «Лісовий подих» / Дзигар О. О., Оболкіна В. І. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201801692 ; заявл. 20.02.2018 ; опубл. 25.01.2019 ; Бюл. № 2, 2019 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30526Винахід стосується способу виробництва крекеру, що включає приготування тіста шляхом змішування емульсії, яка складається з рідких компонентів, з пшеничним борошном, хімічними розпушувачами, поліпшувачем відновлювальної дії, багаторазове прокатування тістової стрічки з додаванням на стадії прокатки жирового прошарку між шарами тіста, формування тістових заготовок, випікання та охолодження готових виробів, причому під час приготування тіста як поліпшувач відновлювальної дії додають цистеїн у кількості 0,01-0,09 % до рецептурного складу, після замішування тіста його направляють на відлежування протягом 15-45 хв, та додатково у жировий прошарок між шарами тіста додають суху подрібнену надземну фіто масу пажитника сінного у кількості 0,2-0,5 % до рецептурного складу. The invention relates to a method of producing a cracker comprising the preparation of a dough by mixing an emulsion consisting of liquid components with wheat flour, chemical rutting agents, a restorer, a multiply rolling of a dough strip with the addition of a layer of fat during the rolling of a dough layer, forming dough preparations, baking and cooking of finished products, and during the preparation of dough as a restorative enhancer add cysteine in the amount of 0,01-0,09% to the prescription composition, donkey kneading it sent to the softened for 15-45 minutes, and in addition to fat layer between layers of dough add chopped dry weight of aboveground phyto fenugreek hay in an amount to 0.2-0.5% of prescription composition.uk-UKпажитник сіннийборошняні кондитерські виробипряно-ароматична сировинакрекерцистеїнспосіб виробництваfenugreek hay feverflour confectioneryspice-aromatic raw materialsspice-aromatic raw materialscysteinemode of productionкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСпосіб виробництва крекеру «Лісовий подих» (Патент на винахід № 118528)Technical Report