Інтенсифікація процесу фільтрування пива - Литвинчук, Юлія Ігорівна; Мукоїд, Роман Миколайович (My University, 2023)
Filtration is the process of separating beer into clear filtrate and filter residue (sediment), as a result of which we get a shiny and stable beer that retains its original appearance and taste for a long time of storage. The filtering abilities of beer vary depending on the chemical and physical properties of some compounds. The amount of substances that affect the filtering properties of beer depends on the composition of the raw materials used, the technological process of wort and beer preparation. The purpose of filtering is to make the beer so stable that it does not undergo any visible changes over a long period of time and the beer retains its appearance

Фільтрація – це процес розділення пива на прозорий фільтрат і фільтрувальний залишок (осад), у результаті чого отримуємо блискуче та стійке пиво, що зберігає свій початковий вигляд та смак упродовж тривалого часу зберігання. Фільтрувальні здібності пива змінюються залежно від хімічних та фізичних властивостей деяких сполук. Кількість речовин, які впливають нафільтрувальні властивості пива, залежать від складу сировини, що використовувалася, проходження технологічного процесу приготування сусла та пива. Мета фільтрування — зробити пиво настільки стійким, щоб у ньому протягом тривалого часу не виникло жодних видимих змін і пиво зберігало б свій зовнішній вигляд
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; фільтрування; пиво; фільтрат; стійкість; filtration; beer; filtrate; stability