Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаГорішній, Павло ОлеговичГрищенко, Олексій Андрійович2020-06-042020-06-042019Удосконалення технології м’ясо-рослинних консервів з використанням бобових / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, П. О. Горішній, О. А. Грищенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2019. – Т. 25, № 6. – С. 219–226.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31173У статті наведено результати досліджень удосконалення технології та розроблення рецептури м’ясо-рослинних консервів і проаналізовано спосіб фасування. Наведено результати досліджень хімічного складу та функціонально-технологічних показників розроблених м’ясо-рослинних консервів з використанням сочевиці. Досліджено ступінь та інерцію набухання бобових культур і оптимізовано параметри процесів попередньої обробки сочевиці. The article presents the results of research into the improvement of technology and the development of canned meat preserves and analyzes the method of packaging. The results of studies of chemical composition and functional and technological parameters of the developed canned meat using vegetable lentils are given. The degree and inertia of the swelling of legumes were investigated and the parameters of the pre-treatment of lentils were optimized.м’ясо-рослинні консервикафедра технології м’яса і м’ясних продуктівфункціонально-технологічні показникисочевицяcanned meatlentilfunctional and technological indicatorsУдосконалення технології м’ясо-рослинних консервів з використанням бобовихArticle